Apeleaza la ajutorul unei agentii imobiliare

Daca iti doresti sa vinzi ori sa cumperi o proprietate imobiliara atunci trebuie sa ai in vedere ajutorul pe care ti-l poate oferi o agentie imobiliara. Avand in vedere ca vanzarea sau achizitionarea unui imobil este un aspect foarte serios, vei avea nevoie de tot sprijinul pe care il poti obtine, iar prin urmare ajutorul unei agentii imobiliare este un aspect pe care trebuie sa il iei in considerare. Una dintre principalele probleme care pot aparea consta in alegerea unei agentii care sa corespunda cerintelor tale, astfel ca imediat ce vei decide sa apelezi la ajutorul uneia dintre ele vei constata ca exista numeroase oferte.

Pentru inceput este necesar sa identifici tipul de propietate pe care vrei sa il cumperi sau pe care doresti sa il vinzi. Prin urmare, inainte de opta pentru serviciile unui agent imobiliar trebuie sa te interesezi despre experienta pe care acesta o are in domeniu si, mai important decat atat, experienta in legatura cu un anumit tip de propietati imobiliare. Este intr-adevar dificil ca o singura persoana sa fie un adevarat expert atat in cazul vanzarii sau cumpararii de apartamente, case, spatii comerciale, cladiri industriale si asa mai departe, astfel ca un bun criteriu de selectie este experienta in legatura cu un anumit tip de propietati, dupa cum aminteam anterior.

Pentru a fi sigur ca faci alegerea corecta este indicat sa ai in vedere mai multe agentii imobiliare pe care sa le compari intre ele atat in ceea ce priveste interactiunea cu clientul, cat si in legatura cu parerile fostilor clienti care au apelat la ajutorul lor. De aemenea, o idee buna este sa-l intrebi pe agent care a fost una dintre propietatile imobiliare pe care le-a vandut recent intr-o anumite zona precum si pretul cerut intial alaturi de pretul la care s-a incheiat tranzactia. Aceasta este o intrebare care iti poate oferi informatii atat asupra domeniului in care agentul are experienta – daca a vandut un spatiu comercial, iar tu esti interesat de vanzarea sau cumpararea unuia atunci vorbesti cu persoana potrivita – precum si asupra capacitatilor sale de negociere. Acest ultim aspect poate fi usor de extras din diferenta dintre pretul intial si cel la care s-a incheiat tranzactia.