Avantajele oferite de o agentie imobiliara

In cazul in care esti un propietar ce doresti sa vanda un imobil sau cumparator care vrea sa achizitioneze o noua propietate imobiliara vei avea nevoie de ajutorul unei agentii imobiliare pentru a gasi ofertele care ti se potrivesc cel mai bine si totodata pentru a obtine un pret bun. Toti vanzatorii isi doresc sa obtina un pret cat mai ridicat atunci cand vand un imobil in timp ce toti cumparatorii vor un pret cat mai mic pentru imobilul pe care vor sa il cumpere, astfel ca o cercetare a pietei este unul dintre primele lucruri pe care le poti face, indiferent ca te afli in postura de vanzator sau cumparator.

Spre exemplu, daca intr-o anumita locatie exista un numar foarte mare de propietati imobiliare puse la vanzare, dar cu toate acestea cumparatorii sunt in numar mai mic atunci nu este un moment potrivit pentru a vinde un imobil, ci dimpotriva este momentul ideal pentru a cumpara unul. Daca, in respectiva locatie exista putine imobile puse la vanzare, iar cererea este mare atunci nu exista alt moment mai potrivit pentru a vinde propietatea, astfel ca o analiza a pietei este una dintre primele etape pe care trebuie sa le ai in vedere, iar un agent imobiliar iti poate raspunde la aceste intrebari.

Inainte de a alege serviciile unui anumit agent imobiliar este important sa arunci o privire si asupra experientei pe care o are intr-un anumit sector sau, mai corect spus, a experientei pe care o are in legatura cu un anumit tip de imobiliare. Spre exemplu, unii agenti imobiliari pot fi experti in vanzarea cladirilor industriale in timp ce altii se pricep foarte bine sa vanda sau sa intermedieze cumpararea apartamentelor de bloc. Este putin probabil ca un singur agent sa aiba cunostinte si experienta vasta in amele domenii, astfel ca trebuie sa identifici acest aspect inca de la inceput.

Il poti intreba care a fost ultima propietate pe care a vandut-o precum si care a fost pretul cerut alaturi de pretul platit. Prin aceasta simpla intrebare ii poti descoperi totodata aptitudinele sale de a negocia pretul studiind pur si simplu diferenta dintre aceste doua preturi – cel initial si cel la care s-a incheiat tranzactia intre cumparator si vanzator.