Avantajele unei asigurari CASCO

Asigurarea CASCO prezinta o serie de avantaje pe care trebuie sa le iei in considerare, indeosebi daca esti pe punctul de a-ti cumpara o masina noua! Achizitionarea unui astfel de automobil presupune o investitie majora, iar prin urmare iti vei dori sa te bucuri o perioada cat mai lunga de timp de pe urma acestei investitii, asadar asigura-te ca lucrurile vor fi intocmai cum iti doresti. Pentru acest lucru este necesar sa iti faci o asigurare facultativa CASCO care te poate scuti de o sumedenie de griji.

In primul rand, o asigurare CASCO iti ofera suportul financiar necesar pentru a-ti repara masina atunci cand aceasta a fost implicata intr-un accident rutier. De asemenea, un aspect foarte important pe care nu trebuie sa il treci cu vederea consta in respectarea tuturor conditiilor impuse de asigurator, asadar inainte de toate este necesar sa te informezi corespunator si sa te asiguri ca vei respecta toate cele necesare pentru a te bucura de protectia pe care ti-o ofera o asigurare facultativa de acest fel.

Exista diferente majore intre o asigurare RCA si una CASCO. Cu alte cuvinte, o asigurare RCA ofera suport financiar pentru a repara un autovehicul avariat din vina celui care detine acea polita de asigurare. Daca masina pe care o conduci este avariata de catre un alt participant la trafic atunci asigurarea RCA pe care acesta o detine iti va oferi sprijinul financiar pentru a repara stricaciunile aferente masinii tale, insa nu si cele care s-au produs la masina vinovatului. In acest caz, cel care a produs evenimentul isi va repara masina din propriul buzunar daca nu are o asigurare facultativa CASCO.

Vechimea automobilului este unul dintre criteriile pe care trebuie le ai in vedere atunci cand doresti sa inchei o polita CASCO. Altfel spus, masina trebuie sa aiba o vechime de cel mult 8 ani, insa exista si situatii in care aceasta poate avea pana la 12 ani vechime, asadar este important sa te informezi cat mai corect inainte de a lua o decizie. Mai mult decat atat, este important sa respecti intocmai indicatiile si conditiile impuse in cazul unei asigurari facultative CASCO. Trebuie avut mereu in vedere ca acest tip de asigurare facultativa nu inlocuieste o asigurare obligatorie RCA.