De ce este squash-ul din ce in ce mai popular

Desi este un sport foarte vechi (in secolul XV a aparut pentru prima oara in Franta) squash-ul, in Romania, este practicat doar de cativa ani. In ultimul timp au aparut tot mai multi adepti ai acestui sport si, implicit, cat mai multe terene de squash. In Bucuresti, squash-ul a devenit tot mai popular si tot mai cunoscut. Acest lucru se datoreaza, in primul rand, efectelor benefice si extrem de rapide in privinta kilogramelor in plus.

Squash-ul este un sport care solicita foarte mult organismul. Din acest motiv, nu oricine il poate practica. Trebuie sa fii sanatos si sa ai o conditie fizica foarte buna. In plus, nicio ora de squash nu incepe fara o incalzire temeinica si fara echipamentul necesar. Pentru a practica squash in Bucuresti, sau in oricare alt oras din lume, trebuie sa fii echipat corespunzator. Pe terenul de sport nu poti intra fara incaltari potrivite, fara tinuta sportiva si, de preferat, fara ochelari de protectie. Squash-ul este asemanator cu tenisul, regulile difera. Cu ajutorul a doua palete (mai mici decat cele de tenis de camp), doi sportivi trebuie sa „bata mingea” cu peretele. Si cu cat esti mai dinamic si mai rapid, cu atat slabesti mai mult. Este cunoscut faptul ca pe terenul de squash, se slabeste aproximativ 1 kg intr-o ora de joc.

Terenurile de squash au un succes foarte mare. Deoarece sportul se joaca pe un teren inchis, iubitorii de miscare nu trebuie sa-si faca griji niciodata din cauza vremii de afara. Si daca te „prinde” sportul acesta, fii sigur ca o sa-l preferi si in mijlocul verii.

Un alt atu al sportului, care contribuie la popularitatea terenurilor de squash, este si distractia si relaxarea pe care o ofera. Astfel, dupa o zi incarcata la birou, in fata unui monitor, sau in timpul examenelor, acesti sport este foarte benefic pentru psihic. Dupa o ora de miscare intensa, sportivul pleaca acasa intr-un mod extrem de placut si de epuizat fizic.

Un alt avataj pe care il are squash-ul este faptul ca ai de unde sa alegi. Acest sport s-a dezvoltat atat de mult incat exista foarte multe terenuri de squash. Mai exact, poti gasi un teren liber fara probleme foarte mari, si la preturi convenabile. O ora de squash incepe de la 40 de ron si poate ajunge si la 80-100 ron/ora. Depinde unde este localizat terenul. Poti, insa, sa-ti faci un abonament si vei fi mult mai avantajat in acest mod. Un abonament de 4 ore/luna variaza in jur de 200 de lei. Daca optezi pentru anumite ore din zi si pentru anumite ore din saptamana, mai putin aglomerate, pretul scade si poti avea chiar si discount.