De ce sa apelezi la o agentie imobiliara

Indiferent ca doresti sa cumperi o propietate aflata in mediul rural sau urban ori ca esti in postura de a vinde un imobil, ajutorul pe care ti-l poate oferi o agentie imobiliara in aceasta situatie este demn de luat in considerare. Aceasta te va asista pas cu pas de-a lungul intregului proces pentru ca in final rezultatele obtinute sa fie dintre cele mai bune. Cu toate acestea, avand in vedere numarul agentiilor imobiliare existente la ora actuala, luarea unei decizii se poate dovedi a fi dificila, asadar este important sa ai in vedere unele criterii de departajare.

O idee buna este sa iei in considerare un numar de trei agentii, toate cu o reputatie excelenta in zona in care doresti sa vinzi sau sa cumperi un nou imobil. Aceasta este o buna modalitate prin care poti sa le compari intre ele pentru a decide care anume iti indeplineste cerintele si care iti inspira cel mai inalt nivel de profesionalism si incredere.

Un propietar al unui imobil isi doreste sa obtina un pret cat mai bun in cazul in care il vinde, iar un cumparator urmareste acelasi lucru, asadar este important ca agentul imobiliar prin intermediul caruia vei vinde sau vei cumpara un imobil sa aiba experienta in domeniu, indeosebi in cazul unui anumit tip de propietati imobiliare.

Spre exemplu, un agent imobiliar poate avea o vasta experienta in ceea ce priveste vanzarea sau cumpararea de spatii comerciale, in timp ce altul este specializat mai mult pe apartamente sau case. Prin urmare, experienta este un avantaj. Cu toate acestea, un agent fara experienta prea mare se poate implica mult mai mult intr-un proiect oferind tot ceea ce are mai bun tocmai pentru a-si construi o reputatie, astfel ca experienta de ani de zile nu este mereu un criteriu dupa care trebuie sa ghidezi, ci doar un avantaj in plus.

De asemenea, in calitate de vanzator sau cumparator ii poti adresa o serie de intrebari agentului imobiliar pentru a stabili daca este momentul oportun sa vinzi sau sa investesti. Spre exemplu, daca piata este supraaglomerata cu propietati imobiliare oferite spre vanzare, dar numar cumparatorilor este mic atunci mai poti astepta o perioada de timp daca doresti sa vinzi.