De ce sa optimizezi un site pentru motoarele de cautare?

Optimizarea pentru motoarele de cautare este o etapa deosebit de importanta in internet marketing, deoarece printr-o buna optimizare vei reusi sa aduci site-ul tau in primele rezultate generate de motoarele de cautare, astfel ca mai multi oameni iti vor vizita site-ul si prin urmare va creste si numarul potentialilor clienti. Daca te-ai decis sa iti deschizi o noua afacere in mediul online atunci ia considerare aceasta tehnica importanta.

De fiecare data cand introduci un cuvant in casuta unui motor de cautare, precum Google, vei primi inapoi ca rezultat o sumedenie de pagini aranjate si numerotate. Fiecare pagina contine cateva link-uri, astfel ca primul link de pe prima pagina este intotdeauna considerat a fi cel mai relevant. Motoarele de cautare au propriile tehnici prin care cauta pe internet, iar mai apoi iti ofera rezultatele pe care le considera utile pentru tine.

Spre exemplu, daca vei cauta pe Google cuvintele masina de spalat vei primi inapoi o sumedenie de rezultate sub forma unor link-uri ce duc spre anumite pagini web. Acestea din urma sunt optimizate pentru motoarele de cautare, astfel incat sa apara cat mai sus in cautari, acolo unde potentialii clienti le pot descoperi. In situatia in care ai o firma ce ofera service pentru masinile de spalat sau chiar vinde astfel de produse, este de preferat sa detii si o pagina web care sa apara pe prima pagina atunci cand cineva cauta cuvintele cheie.

Aceasta optimizare pentru motoarele de cautare se face in jurul unor cuvinte cheie, in cazul de fata masina de spalat. Practic, acestea trebuie sa fie integrate in site-ul tau in asa fel incat continutul si toate cele existente pe pagina sa fie legate de masina de spalat. Mai departe, conteaza si link-urile externe care duc spre pagina ta web precum si multe alte criterii ce fac parte din procesul de optimizare.

In momentul in care site-ul tau web va aparea in prima pagina generata ca rezultat de catre motoarele de cautare atunci vei constata ca si numarul vizitatorilor va creste, iar prin urmare exista o sansa foarte mare ca vanzarile sa creasca direct proportional cu numarul noilor clienti care iti acceseaza pagina web.