De ce sa te muti intr-un bloc nou din Titan?

Piata imobiliara a reintrat pe un palier de revenire dupa caderea dramatica de acum cativa ani. Pe acest fond, dezvoltatorii imobiliari au reinceput investitiile in acest domeniu, orientandu-se catre zone rezidentiale ale Capitalei ce au cautare in randul potentialilor clienti. Una dintre aceste zone este zona Titan, din sectorul 3 al Capitalei, unde cererea din acest sector al imobiliarelor este relativ ridicata.

De ce este cerere in aceasta zona si de ce ar vrea cineva sa se mute in Titan, fie ca se muta intr-un bloc nou sau intr-unul construit mai de mult? Pentru ca exista ceva ce cauta aproape toata lumea atunci cand vine vorba de achizitii imobiliare: parc si metrou.

Pai, in primul rand, este o zona verde, existand aici, strajuite de bulevardele Liviu Rebreanu, Baba Novac si Nicolae Grigorescu, doua parcuri mari si foarte cautate: Parcul Alexandru Ioan Cuza, zis si IOR, si parcul Titan. Mai exista si un parc mai mic, dincolo de blvd. Grigorescu, parcul Titanii. Mai la nord de Baba Novac, este si parcul Gheorhe Petrascu, iar, in paralel cu parcul IOR, dincolo de Nicolae Grigorescu, este parcul Constantin Brancusi. Sunt deci suficiente zone verzi si parcuri, ca sa nu mai luam in considerare si zona strandului Titan, care este si ea o zona verde.

Mai apoi, pentru cei care vor sa cumpere un apartament in bloc nou in Titan, mai este un avantaj, si anume acela al mijloacelor de transport in comun. In zona Titan circula atat misloace de suprafata cat si metrou, iar apropierea de o statie de metrou este unul din criteriile principale de alegere a unei locatii pentru un apartament in Bucuresti.

Mai sunt si alti factori pentru care zona Titan este una cautata, in special de familiile cu copii, si anume, existenta multor scoli si gradinite de stat, parcurile, de care aminteam, dar si siguranta zonei, mult crescuta fata de alte zone mai mult sau mai putin rau famate ale capitalei.

Mai este, apoi si criteriul de ROI (return of investment) pentru cei care cumpara un apartament in bloc nou cu scopul de a-l inchiria pe perioada rambursarii creditului imobiliar accesat pentru achizitie.
Exista o harta a Bucurestiului in functie de randamentul unei investitii imobiliare de acest gen, iar zona Titan este una cu un randament foarte ridicat.

Iata de ce, dincolo de preferinte subiective, foarte multi aleg sa cumpere sau sa inchirieze un apartament in bloc nou sau nu in Titan, in sectorul 3 al Capitalei.