Sarcinile unui diriginte de santier

In situatia in care doresti sa ridici o noua constructie, fie ea casa, cladire de birouri si asa mai departe, vei avea nevoie de serviciile unui diriginte santier constructii. Activitatea acestuia este bine stabilita inca de la inceput, iar ajutorul pe care ti-l poate oferi este un factor important si care trebuie avut in vedere. Mai mult decat atat, un alt motiv pentru care orice lucrare sau constructie necesita un inspector de santier se afla in stransa legatura cu legislatia aflata in vigoare. Altfel spus, legea impune angajarea unui diriginte santier constructii.

Acesta este o persoana fizica autorizata de catre Inspectoratul de Stat in Constructii care va supraveghea intreg procesul de constructie. Un diriginte santier constructii trebuie sa verifice calitatea materialelor care urmeaza a fi folosite in procesul de executie, calitatea lucrarilor executate de catre firma de constructii precum si daca firma respecta sau nu etapele corecte.

Intre beneficiarul final si un diriginte de santier constructii se va incheia un contract prin care acesta din urma se obligat sa isi duca la bun sfarsit sarcinile pe care le are, deoarece in caz contrar va raspunde in fata legii. Una dintre cele mai importante sarcini ale unui inspector de santier este verificarea constanta a calitatii lucrarii. O firma de constructii poate avea propriul sistem prin care se verifica aceasta calitate, insa o noua evaluare din partea unui diriginte de santier constructii inseamna mai multa siguranta si implicit un avantaj suplimentar.

Sarcinile unui diriginte santier constructii sunt numeroase, insa o mare parte dintre acestea presupun verificarea respectarii normelor aflate in vigoare. Spre exemplu, acesta trebuie sa verifice daca materialele utilizate sunt de calitate sau daca exista concordanta totala intre proiect si autorizatia de constructie. De asemenea, tot un diriginte santier constructii este cel care interzice accesul unor muncitori care nu sunt autorizati pentru anumite sarcini ce necesita personal autorizat.

Legatura dintre investitor sau beneficiar si furnizori, proiectanti si asa mai departe este constant asigurata de catre un diriginte santier constructii, altfel spus beneficiarul este reprezentant prin intermediul acestuia. Mai mult decat atat, tot inspectorul de santier este persoana care primeste documentele necesare de la proiectanti precum si de la executanti pentru a intocmi cartea tehnica a unei constructii pe care ulterior o preda beneficiarului.

Iata, deci, doar cateva dintre sarcinile pe care acesta le are de facut. In concluzie, serviciile unui diriginte santier constructii nu pot fi trecute cu vederea atat din cauza avantajelor pe care le ofera unui investitor sau beneficiar, cat si datorita legii care impune existenta unei astfel de persoane autorizate atunci cand se ridica o noua constructie sau se intervine in cazul unei constructii deja ridicate. Apeleaza din timp la ajutorul unei persoane cu experienta in acest domeniu!