Torturi pentru sarbatoritii iernii

Iarna avem o multime de sarbatoriti. Mai exact de Ioni, Ioane, Vasile, Nicolae, Nicolete etc. Pentru ca orice aniversare este importanta pentru copii, nu putem sa nu-i surprindem de ziua lor cu un tort gustos si usor. Si pentru ca putem profita de imaginatia si dexteritatea maestrilor cofetari, puteti opta pentru torturi tematice, de iarna. Iata ce idei va dam noi!

Inca putin si vine ziua copilului. Fiind doar o aniversare de nume, vom invita doar cateva rude apropiate si cativa prieteni de joaca. Cum ne surprindem insa invitatii? Ce tort pentru aniversare sa alegem?

Pentru ca este iarna, un tort sub forma de om de zapada este ideal pentru aniversarea unui copil. Daca esti talentata, il poti face chiar tu, acasa. Designul nu este foarte complicat asa ca, spor la treaba!

Poti comanda un tort obisnuit, sub forma de musuroi de furnici pentru a semana cu un bulgare de zapada, acoperit cu o glazura alba, foarte fina si cu „fulgi de zapada”, din nuca de cocos, presarati pe el. Cei mici vor fi incantati iar compozitia tortului poate fi usoara, cu fructe de sezon.

Foarte potrivit pentru sarbatoritii de iarna, sunt torturile braduti. Un tort sub forma de brad incanta privirile oaspetilor. Si acest model poate fi pregatit de tine, in casa, cu putina rabdare si cu putin timp.

Ceva mai complicat de realizat, torturile saniuta starnesc veselia si imaginatia copiilor. Compozitia unui astfel de tort poate fi obisnuita, cu un blat din ingrediente bio si cu o crema usoara. De asemenea, poti opta si pentru nuci sau mere puse in compozitie. Doar sunt fructe de sezon!

Pentru copiii mai mari, sportivi impatimiti ai sporturilor de iarna, un tort sub forma de schiuri sau de patine pentru gheata va avea mare succes. Insa, pentru aceste variante, trebuie musai sa apelati la ajutorul unui maestru culinar. E nevoie de multa atentie si rabdare pentru realizarea acestor modele.

In acest anotimp sunt foarte apreciate si foarte recomandate torturile usoare, cu fructe de sezon precum merele, portocalele, bananele. Crema trebuie sa fie usoara, poate chiar o frisca fina, realizata din ingredinte naturale. Insa, in privinta acestor aspecte, mai multe sfaturi despre dulciuri, sigur veti gasi raspunsul intr-o cofetarie de calitate.